Tussen de Chileense fjorden 21-01 t/m 27-01-2008 - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Andre + Monique Hes - WaarBenJij.nu Tussen de Chileense fjorden 21-01 t/m 27-01-2008 - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Andre + Monique Hes - WaarBenJij.nu

Tussen de Chileense fjorden 21-01 t/m 27-01-2008

Door: Andre & Monique

Blijf op de hoogte en volg Andre + Monique

04 Februari 2008 | Chili, Santiago de Chile

Beste allemaal,

Vanuit de drukke stad Santiago de Chili op naar de natuur van Chili, ongeveer in het midden van het zeer lange Chili. Wij gaan nu meer de natuur in en de kou. Bij aankomst was dat meteen te merken doordat wij wel wat stonden te bibberen in ons korte broekje. Snel in hotel de warme kleding aan. Maar...... dat was dus maar 1 dagje want het werd al weer snel 30 graden in de volgende dagen. Het weer is hier geheel van slag. De kranten staan vol met recordtemperaturen, het is dan ook gemiddeld 10 graden warmer dan normaal.
Puerto Varas is bekend als de Stad van de Rozen, ligt aan een groot meer Llanquihue en heeft een mooi uitzicht op de vulkaan Osorno. Een leuk stadje met heel veel Duitse invloeden-de huizen van hout net zoals in Zwitserland, de namen van de huizen en hosteria's, het eten, de kroegen. Kortom heel heimlich.
Wij hebben voor de 4 dagen een auto gehuurd om de omgeving te verkennen. De autohuur (ongeveer 25 euro per dag en kiilometer vrij) kost hier niets in vergelijk met de excursies, en zelf op pad bevalt ons toch wat meer.
Dagje rondom het meer gereden en daarna de vulkaan omhoog beklommen, wat in de wintermaanden een skigebied is, dus ook gedeelte met de skilift. Toch anders om zo uit de stoeltjeslift te gaan. Een heel apart gevoel zo tussen het vulkaansteen, lava en nog een beetje sneeuw! Gek je krijgt toch echt koude natte voeten.
Daarna 3 dagen richting het eilandje Chiloé, wat als het Hof van Eden wordt beneoemd en op de National Geographic's Traveler Magazine lijst op nummer 3 staat van meest bewaarde eilanden van de 111 eilanden. Dus dat leek ons wel de moeite waard. Met een ferry naar het eiland en overnachting geregeld in Castro, wat 1 van de oudste Chileense steden is.Veel kleurrijke woningen en paalwoningen - palafitos- op houtenpalen in het water. Chiloé heeft meer dan 150 houten kerken, waarvan wij er weer diversen hebben gezien. Helaas ook geen kaarsjes branden...... Van het eiland nog naar een kleiner eilandje met de ferry gegaan en nogmaals verder gehopd met een ferry. 1 ding is zeker- de natuur, de fjorden en de vergezichten zijn echt adembenemend! Wij hebben dan ook vele tussenpauzen gehad. Alles is heel basic en de mensen zijn hier erg happy, al wonen er niet veel mensen. Heel veel vis gegeten, de zalmen zijn hier heel groot en ook oesters gegeten. Wel heel erg lekker, het was deze dagen gewoon genieten en dat alles met een strak blauwe lucht, behalve de laatste dag, wij hebben onze 1e 'pinguindoop' al meegemaakt! Hier is namelijk de enige plaats op de wereld waar de Humboldt en de Magallanic pinguin samenleven. En het leek ons nu zo leuk met mooi weer deze pinguins te fotograferen maar het was mistig oftwel in de wolken en miezerig. Ondanks dat toch een heel apart gezicht en ervaring. Hoe de foto's zijn dat zien wij dan wel.Wij hebben ze gezien.

De fotos op de website zetten gaat nog steeds niet, daar wij nu al meerdere malen een computer hebben die geen USB poorten heeft, en die hebben wij zeker nodig om te kunnen downloaden. Wij houden jullie op de hoogte wanneer het ons wel gelukt is!

Vanuit Puerto Varas zijn wij in 2 dagen, de Lake Crossing, naar Bariloche ( Argentinie) gegaan. Door middel van bussen, catamaran, ferry's, bussen e.d hop je van de ene plaats naar de andere plaats. Een mooie ervaring, echt blauwgroene meren, al is wel wat langs ons heen gegaan door toch een verkeerde oester. Oftewel de 1e dag veel het toilet bij de rustplaatsen gezien en 's middags bij onze overnachtingsstek direct ons bedje ingegaan en de volgende dag er pas weer uit. Voorlopig toch maar weer principe aanhouden van- peel it, cook it, boil it. De volgende dagen weer wat bijtanken in Bariloche.

Het waren drukke dagen, veel indrukken en wat een natuur hier. Is niet met pen te beschrijven of op video- foto vast te leggen. Echt boven verwachting.

• 21 Februari 2008 - 10:21

Astrid:

Wauw, wat een verhaal weer, wat zien jullie verschrikkelijk veel zeg! En die foto's dan, echt geweldig die palafitos en pinquins! Súper!