Jungle- Paradise 9-05-2008 t/m 12-05-2008
Door: Andre & Monique
Blijf op de hoogte en volg Andre + Monique
19 Mei 2008 | Ecuador, Quito
Na het genieten van de natuur, echt ogen en oren te kort, aangekomen op onze lodge ( Binnen 10 minuten hadden wij al 4 verschillende soorten apen gezien!. Echte snelle jongens, dus helaas ook geen foto´s of video van).
Ons slaapverblijf is een houten hut op palen, aan het water, en aan alle kanten voorzien van muskietengaas (wel met wat gaten hier en daar). Ziet er allemaal redelijk veilig uit, als je geen prijs stelt op ongedierte in de hut. En ach het is voor 3 nachten. Na aankomst direct de boot in en een 1e indruk van de jungle rond de lodge. De kans op regen is hier groot, dus standaard moet de poncho mee die wij van de lodge hebben gekregen. Verder ook een stel kaplaarsen in bruikleen gekregen en ik kan jullie vertellen: die hebben wij niet meer uit gedaan als wij de trips gingen maken. De bootjes lekte wel hier en daar en wandelingen door moerassen of erg natte grond , dus altijd droge voeten.
De lodge heeft echt een dagvullend programma. Elke keer wel ontbijt en lunch op de lodge, maar vervelen doe je je daar zeker niet. Alles doen ze eraan om je een goede jungle ervaring te geven. Echt top. Van wandelingen door de jungle, moeraswandeling, zonsondergang bekijken op de Laguna Grande, piranha’s vissen, avondwandeling (met wel hele grote spinnen, waaronder buiten de ’standaard’ vogelspinnen en grote waterspinnen de zeer aggresieve wolf-spin tegengekomen, dat ding hapt en bijt naar alles), nightwatching naar kaaimannen, ochtendtour voor birdwatching, bezoek aan een lokale community en de ´medicijnman`. Allemaal even boeiend en wederom weer ogen en oren te kort. En dan al die geluiden: voor de een wat onrustig maar wij hebben heerlijk geslapen. 24 uur per dag verschillende dierengeluiden, waar vind je dat nog?.
Verder was het elke avond genieten bij kaarslicht (de lodge heeft geen stroom, verlichting is met kaarsen en olielampen) van het perfecte eten, van de gezellige mensen die ook op de lodge verbleven, alle reisverhalen aanhoren en van Poncho de huisaap die niet van André af te slaan was. De dagen gingen snel, veel mazzel gehad met het weer (wat regen als er geen tours waren, verder alleen maar droog) veel beleefd en gezien en erg genoten. Op naar de bewoonde wereld....... maar eerst weer onze 2 uur durende boottocht. Echt een toetje na de maaltijd
20 Mei 2008 - 06:52
Anita:
hallo, leuk verhaal mooie dieren en ook enge !! nieuw vriendje andre??? leuke fotos hier alles oke gr. anita fake stijn en silke!!